stcrt-2009-12710-001.png Goedkeuring uitwerkingsplan bestemmingsplan Stadshagen II, deelplan I Noordschil Westenholte

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend, dat het bij hun besluit van 21 april 2009 vastgestelde uitwerkingsplan ex artikel 11 WRO ‘bestemmingsplan Stadshagen II, deelplan I Noordschil Westenholte’ door Gedeputeerde Staten van Overijssel geheel is goedgekeurd bij besluit van 26 mei 2009 nr. 2009/0079369.

Het uitwerkingsplan is een nadere uitwerking van het bestemmingsplan Stadshagen II.

Het plangebied ligt aan weerszijden van de Voorsterweg, tussen de Teunisbloemweg en de fietsbrug Westenholte en maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de Noordschil Westenholte.

Dit uitwerkingsplan voorziet in de realisatie van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen en een viertal woningen die gecombineerd kunnen worden met kleinschalige bedrijvigheid.

Bij de vaststelling zijn in het ontwerp-uitwerkingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn:

  • aanpassing van het toegestane bebouwingspercentage op de bouwpercelen bestemd voor bedrijfsdoeleinden;

  • aanvulling van het bebouwingsvoorschrift om bij woningen met een goothoogte van ten hoogste 4 meter, een hoogte van maximaal 6 meter toe te staan, over 50% van de lengte van de gevels;

  • tekstuele aanpassingen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt, met het uitwerkingsplan en het bestemmingsplan, met ingang van 27 augustus 2009 gedurende zes weken tot en met 7 oktober 2009 voor een ieder ter inzage in het stadhuis (informatiecentrum, Grote Kerkplein 15). Tevens is het uitwerkingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het informatiecentrum in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het Informatiecentrum Stadshagen is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten en tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking op de eerste dag van de terinzageleging. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Zwolle, 26 augustus 2009

Naar boven