stcrt-2009-12681-001.png Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouder van Almelo kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de volgende gebieden:

Herziening ’09 Ossenkoppelerhoek ‘Aert van der Neerstraat e.o.’

Het gebied is begrensd door Albert Cuypstraat, Aert van der Neerstraat, de Evangelische Molukse kerk en de Jacob Ruysdaelstraat in Almelo. In het plangebied was voorheen een kerk (Exoduskapel) gevestigd, die in 2006 is gesloopt. Sindsdien ligt het terrein braak, in afwachting van herontwikkeling. In totaal wordt voorzien in de bouw van 15 grondgebonden woningen. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Herziening ’09 Ossenkoppelerhoek ‘Aert van der Neerstraat e.o.’ ligt vanaf 19 augustus 2009 voor een periode van 6 weken ter inzage voor inspraak. Op dit moment worden onafhankelijke instanties om advies gevraagd in het kader van het vooroverleg ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening. Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar op de site www.almelo.nl onder de kop ‘wonen en leven’

Schaepmanlaan, Thorbeckelaan e.o.

Het plangebied is begrensd door de Aalderinkssingel, Savornin Lohmanstraat, Schaepmanlaan en de Troelstralaan en het gebied begrensd door Thorbeckelaan, Wibauthof, Van Houtenhof, Domela Nieuwenhuishof, Troelstralaan en de Goeman Borgesiusstraat. Voor dit gebied wordt voorzien in ‘open water’ voor de huidige grondwaterproblematiek. Het ‘open water’ wordt deels gerealiseerd op gronden waarop nu al woningbouw mogelijk is. Hierdoor wordt opnieuw elders in het plangebied woningbouw mogelijk gemaakt. Voor het bestemmingsplan ‘Schaepmanlaan, Thorbeckelaan e.o.’ liggen nog geen stukken ter inzage.

Op dit moment worden onafhankelijke instanties om advies gevraagd in het kader van het vooroverleg ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening. Er bestaan daarom nog geen mogelijkheden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen.

Voor meer informatie over deze vooraankondigingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Almelo, de heer E.R. Jasper, bereikbaar op 0546-541153.

Naar boven