stcrt-2009-12679-001.png Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Haaren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maakt bekend dat zij op 20 augustus 2009 hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder heeft vastgesteld voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Het gaat om bouwmogelijkheden voor de oprichting van agrarische bedrijfswoningen, Ruimte voor Ruimte woningen, woningen binnen de bestemming landgoed en boerderijsplitsingen.

Door Croonen Adviseurs B.V. is een akoestisch onderzoek verricht. Onderzocht is hoever van de weg of spoorweg de maximale geluidbelasting ligt. Tussen de weg en de contour van de maximale ontheffingswaarde mag de betreffende woning niet, of in ieder geval niet zonder aanvullend akoestisch onderzoek naar de geluidbelasting op de gevel, worden gebouwd.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden heeft van 2 juli 2009 tot en met 12 augustus 2009 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Het besluit, de bijbehorende stukken en het op 9 juli 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan inclusief de aanwijzing van de provincie Noord-Brabant liggen tijdens de kantooruren (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag ook van 15.00–19.00 uur) met ingang van 27 augustus gedurende zes weken tot en met 8 oktober 2009 ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren. Het besluit en de overige stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.haaren.nl).

Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit hogere waarden een zienswijze hebben ingediend kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar hebben gemaakt.

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven