Besluit van de Minister van Verkeer en Waterstaat houdende wijziging van het Besluit mandaat medische verklaringen voor de luchtvaart

20 januari 2009

Nr. VenW/IVW-2008/15499

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 10:3 en 10:4, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de instemming van de gemandateerde d.d 12 december 2008;

Besluit:

Het Besluit mandaat medische verklaringen voor de luchtvaart wordt als volgt gewijzigd:

ARTIKEL I

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 2, eerste lid, onderdeel d door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd luidende:

  • e. het hoofd geneeskundige van de Aeromedical Clinic.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 14 december 2008.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Mededeling

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen dit besluit door binnen zes weken na de dag van dagtekening van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Inspecteur-Generaal Verkeer en Waterstaat, t.a.v. Toezicht beheereenheid, unit Juridische Zaken, Postbus 90653, 2509 LR, Den Haag.

TOELICHTING

Sinds juli 2008 is de bevoegdheid tot afgifte en verlenging van een medische verklaring voor de luchtvaart gedeeltelijk gemandateerd aan een viertal met name genoemde geautoriseerde geneeskundige instanties en geautoriseerde geneeskundigen. Met dit besluit wordt tevens mandaat verleend aan een onlangs geautoriseerde geneeskundige instantie. Overeenkomstig artikel 10.4 van de Algemene wet bestuursrecht heeft de betrokken geneeskundige instantie het mandaat aanvaard. Daartoe is met de inspecteur-generaal een overeenkomst afgesloten, waarin een nadere uitwerking is gegeven van de wijze waarop het mandaat moet worden uitgeoefend.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven