stcrt-2009-12637-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’

Burgemeester en wethouders maken ter uitvoering van het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Utrecht bij hun besluit van 18 augustus 2009, nummer 2009INT245995, het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’ hebben goedgekeurd.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan Leusderkwartier 2008 betreft een herziening van diverse verouderde bestemmingsplannen en uitbreidingsplannen. Het plangebied is gelegen aan de zuidzijde van het stadscentrum en bestaat uit de gehele wijk Leusderkwartier, het grootste deel van de wijk Vermeerkwartier en het stuk ‘Berg-Zuid’ dat aan het Leusderkwartier grenst tot aan de Appelweg en Kapelweg. Het plan is hoofdzakelijk een eigentijdse wettelijke regeling van de toegelaten bebouwing en het toegelaten gebruik van de bestaande toestand. De aanleg van de Kersenbaan, 2de fase is als voornaamste ontwikkeling in het plan opgenomen.

Procedure

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 27 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage in de Informatiewinkel in De Observant, Stadhuisplein 7 (openingstijden: op werkdagen van 9–17 uur en op zaterdag van 9–12 uur). Tot en met 7 oktober 2009 kunnen diegenen die eerder hun bedenkingen aan Gedeputeerde Staten kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die dat aantoonbaar redelijkerwijze niet hebben kunnen doen, tegen het besluit van Gedeputeerde Staten een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Wet geluidhinder

De bovengenoemde beroepstermijn ( 27 augustus tot en met 7 oktober 2009) geldt op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder (Wgh) ook voor het indienen van beroep door belanghebbenden tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 11 augustus 2009 tot vaststelling hogere waarden op grond van artikel 110a (Wgh). De woningen (en school) waarvoor hogere grenswaarden zijn vastgesteld staan aan de Arnhemseweg, Diamantweg, Zandbergenlaan, Snoeckgensheuvel, Johan Karmanhof, Gasthuislaan, Mesdagstraat, Burgerbuurt, Leusderweg, Gerard Doustraat, Frans Halsstraat en Miereveldstraat. De stukken over de vastgestelde hogere waarden liggen ook ter inzage in de Informatiewinkel in De Observant.

Naar boven