stcrt-2009-12632-001.png Kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Oirschot

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oirschot maken het volgende bekend.

De gemeente Oirschot is bezig met de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan Buitengebied. In het voorjaar van 2008 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Gekoppeld aan het bestemmingsplan dient, conform het gewijzigde Besluit milieueffectrapportage 1994, d.d. 22 september 2006, een m.e.r.-procedure voor plannen (plan-m.e.r.) te worden doorlopen (MER staat voor milieueffectrapportage en m.e.r. heeft betrekking op de procedure).

De eerste stap in de m.e.r.-procedure is gezet door het opstellen van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor het plan-MER voor het nieuwe bestemmingsplan. In deze notitie wordt u eerst kort ingelicht over de aanleiding voor de m.e.r.-plicht die geldt voor dit plan. Daarna wordt ingegaan op het bestemmingsplan, het beleid, het proces en de methode van effecten bepaling.

In het bestemmingsplan Buitengebied worden verschillende initiatieven juridisch verankerd. In de Notitie Reikwijdte en Detailniveau stellen wij voor in het plan-MER met name in te gaan op de m.e.r.-plichtige initiatieven (wijziging of nieuwvestiging van intensieve veehouderijen, realisatie van windturbines). De overige initiatieven (m.n. kleinschalige recreatieve activiteiten) zullen slechts op hoofdlijnen worden beschouwd.

De procedure bestaat uit de volgende stappen:

  • raadplegen betrokken bestuursorganen/adviseurs over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen plan-MER;

  • opstellen plan-MER;

  • ter inzage legging en inspraak op plan-MER gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan;

  • motiveren hoe met de resultaten van het milieurapport en de inspraak is omgegaan in het definitieve bestemmingsplan;

  • bekendmaking en mededeling definitieve bestemmingsplan.

Iedereen kan de Notitie Reikwijdte en Detailniveau inzien op het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. U kunt de notitie ook raadplegen op onze website. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Angeliek Willems.

U kunt nu geen inhoudelijke reactie geven op de notitie. Wanneer het plan-MER gereed is kunt u daarop wel reageren. Het verschijnen van het plan-MER en de ter inzage legging daarvan worden te zijner tijd wederom via een openbare kennisgeving bekend gemaakt.

Naar boven