Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 17 augustus 2009, nr. CZW/WVOB/2009-0000359864, tot intrekking van de Regeling piketvergoeding NCC

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties,

Gelet op artikel 18a, zesde lid, van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984;

Besluit:

Artikel 1

De Regeling piketvergoeding NCC wordt ingetrokken.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst.

TOELICHTING

De vergoeding voor piketdiensten is geregeld in artikel 18a van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. Dat artikel biedt (in het zesde lid) de mogelijkheid om in bijzondere gevallen een aanvullende regeling te treffen. In de periode dat het Nationaal Coördinatiecentrum (NCC) nog niet 24 uur per dag bezet was, en medewerkers nog niet over mobiele telefoons beschikten, betekende piketdienst een forse inbreuk op de bewegingsvrijheid van de desbetreffende medewerker, gelet op de eis van plaatsgebondenheid van de piketdiensten. In die situatie was een hogere piketvergoeding alleszins te billijken.

Aangezien een dergelijke vorm van piket niet meer bestaat, en een dergelijke vergoeding ook niet meer wordt toegekend, is er geen reden meer om de Regeling piketvergoeding NCC in stand te laten. Daarom wordt deze thans ingetrokken.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst.

Naar boven