stcrt-2009-12566-001.png Bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen, partiële herziening Nieuwendijk, plan-MER en Hogere Grenswaarde geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maken bekend dat met ingang van 26 augustus 2009 tot en met 6 oktober 2009 gedurende zes weken bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en in het servicepunt in Nieuwleusen voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen, partiële herziening Nieuwendijk’;

  • De ontwerpplan-M.E.R. voor de (her)vestiging van een pluimveebedrijf aan de Nieuwendijk te Nieuwleusen;

  • De ontwerpbeschikking voor het vaststellen van hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder voor de op te richten bedrijfswoning aan de Nieuwendijk te Nieuwleusen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

In verband met de uitbreiding van Nieuwleusen (Westerbouwlanden) moet het pluimveebedrijf van VOF ’t Anker aan de Bouwhuisweg 33 verplaatst worden. Voor het bedrijf is een nieuwe locatie gevonden aan de Nieuwendijk. Voor de (her)vestiging van het pluimveebedrijf is een herziening van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Nieuwleusen 2003 noodzakelijk.

Inhoud ontwerpplan-M.E.R.

Het pluimveebedrijf van VOF ’t Anker wil op de nieuwe locatie aan de Nieuwendijk ten westen van Nieuwleusen 153.000 opfokhennen gaan houden in totaal 3 stallen. Dit maakt het bedrijf m.e.r.-plichtig volgens de Wet Milieubeheer. Voor de vestiging van het bedrijf is reeds in 2006 een m.e.r.-procedure voor de verlening van de milieuvergunning gestart. De herziening van het bestemmingsplan is kaderstellend voor de m.e.r.-plichtige activiteit. Volgens de Wet Milieubeheer moet daarom ook voor het bestemmingsplan een m.e.r.-procedure worden doorlopen. Het ontwerpplan-MER wordt als onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inhoud ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden

Bij het te vestigen pluimveebedrijf aan de Nieuwendijk zal een bedrijfswoning worden opgericht.

Omdat de geluidsbelasting op deze woning boven de voorkeursgrenswaarde van het spoorweglawaai ligt zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder. De ontwerpbeschikking ligt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Een ieder kan over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp plan-MER gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen.

Belanghebbenden kunnen over de ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij de heer T. Schemkes, telefoon (0529) 48 82 23. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van welk ontwerp de zienswijze betrekking heeft.

Vanaf 26 augustus 2009 kunt u het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpplan-MER en de ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden (de kaarten en de teksten) ook via de website www.dalfsen.nl raadplegen en downloaden.

Dalfsen, 26 augustus 2009

Burgemeester en wethouders.

Naar boven