stcrt-2009-12546-001.png Ontwerpbestemmingsplan Warande (gemeente Beverwijk)

Artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is opgesteld voor het gebied ‘Warande’ van de gemeente Beverwijk.

Dit gebied wordt grofweg begrensd door de Zeestraat, het westelijk tuindersgebied, de Plantage, de Warande, de Zonnebloemlaan en de Noorderwijkweg.

Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter en is bedoeld om de huidige situatie vast te leggen in een actueel plan. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen voorzien in het plangebied. Wel zijn, in vergelijking met het vorige plan, de bepalingen voor dakkapellen en erfbebouwing verruimd.

De inspraak en het wettelijk vooroverleg hebben in een eerdere fase al plaatsgevonden. Op enkele punten is het plan bijgesteld in vergelijking met het inspraakmodel. Het gaat hierbij o.a. om enkele tekstuele aanpassingen in de milieu- en waterparagraaf als gevolg van actualisering. Verder zijn wat aanpassingen op de plankaart doorgevoerd. (bouwblokken in relatie tot tuin). Ook zijn kleine correcties aangebracht als gevolg van een juiste afstemming op het plangebied van de Woonwijk Westelijk Beverwijk. De vrijstaande woningen aan de Brederodelaan zijn in aantal gemaximeerd (Het aantal dat er nu staat). De wijzigingen zijn integraal opgenomen in het bestemmingsplan in het overzicht reacties uit vooroverleg en inspraak.

In het kader van artikel 3.8 en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van vrijdag 28 augustus 2009.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

Gemeenteraad van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Stadszaken, Ruimtelijke Ordening. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periodeop werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadskantoor van Beverwijk, Pres. Kennedyplein 1.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende kaart is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek ‘over Beverwijk’.

Beverwijk, 26 augustus 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven