stcrt-2009-12541-001.png Onherroepelijk bestemmingsplan De Buitenlanden te Beverwijk

De Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, heeft op 29 juli 2009 uitspraak gedaan in een beroepsprocedure tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland dat betrekking had op het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad van Beverwijk over het bestemmingsplan ‘De Buitenlanden’.

Het ingestelde beroep is ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan betreft het gebied dat begrensd wordt door de Nieuwendijk (noordzijde); de A9 en de Sint Aagtendijk (westzijde); de Noorderweg en de Waterlinie (zuidzijde) en de waterloop De Kil (oostzijde), e.e.a. zoals op de plankaart staat aangegeven.

Het bestemmingsplan heeft als doel om een omvangrijk groengebied te realiseren voor recreatieve doeleinden. Dit gebied maakt onderdeel uit van het Strategisch Groenproject IJmond-Zaanstad. (SGP-project, thans aangeduid als ILG-project = investeringsbudget landelijk gebied).

Door de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Nadere informatie is te vinden op onze website (www.beverwijk.nl) onder de rubriek ‘over Beverwijk’ waar het plan ook gedownload kan worden. Vanzelfsprekend kan het plan op afspraak ook worden ingezien in het Stadskantoor van Beverwijk, Pres. Kennedyplein 1 te Beverwijk.

Beverwijk, 26 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Beverwijk.

Naar boven