stcrt-2009-12534-001.png Bestemmingsplan LOFAR-station ten zuiden van Oudeschip

De gemeente Eemsmond heeft een nieuw bestemmingsplan opgesteld: bestemmingsplan LOFAR-station ten zuiden van Oudeschip.

Aanleiding voor het nieuwe plan is het verzoek van ASTRON (Nederlands Instituut voor Radio Astronomie) voor het realiseren van een antennestation ten zuiden van Oudeschip en ten noorden van de Grote Tjariet. De missie van ASTRON is het mogelijk maken van ontdekkingen in de radioastronomie door de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve technologie, de exploitatie van instrumenten en faciliteiten van wereldklasse en het verrichten van fundamenteel sterrenkundig onderzoek.

Ter inzage

Terinzagelegging op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Van vrijdag 28 augustus tot en met donderdag 8 oktober 2009 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘LOFAR-station ten zuiden van Oudeschip’ ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook vinden op www.eemsmond.nl op de pagina Nieuws → Plannen en projecten → Plannen.

Reacties

Tot en met donderdag 8 oktober 2009 kan iedereen een zienswijze naar voren brengen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Sj.B. Klein van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (0595) 43 75 89.

Naar boven