stcrt-2009-12529-001.png Vaststelling wijzigingsplan ‘Geesbrug – Verlengde Hoogeveense Vaart 81’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het college van burgemeester en wethouders op 11 augustus 2009 het wijzigingsplan ‘Geesbrug – Verlengde Hoogeveense Vaart 81’ heeft vastgesteld.

Het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op een in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oosterhesselen’ opgenomen wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van het wijzigen van een grondgebonden agrarisch bedrijf naar wonen met zorg. Het plan voorziet in de realisatie van een woonzorgbedrijf (zorgboerderij) op het perceel Verlengde Hoogeveense Vaart 81 te Geesbrug.

Er zijn tegen het plan geen zienswijzen ingediend.

Wanneer en waar kunt het wijzigingsplan inzien?

Het wijzigingsplan, het collegebesluit en onderliggende stukken, kan door één ieder worden ingezien van donderdag 27 augustus 2009 tot en met woensdag 7 oktober 2009, op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdag tevens van 16.00 tot 18.00 uur, in het gemeentehuis van Coevorden bij de afdeling Publieksservice, team Bouw en Milieu, locatie De Spinde (Hoofdstraat 2) te Dalen.

U kunt het wijzigingsplan ook inzien op de gemeentelijke internetsite www.coevorden.nl/terinzage.

Beroep

Vanaf vrijdag 28 augustus 2009 kan gedurende een termijn van 6 weken, tot en met donderdag 8 oktober 2009, door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aldus kandegene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State.

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw bezwaar of beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Coevorden, 26 augustus 2009

Naar boven