stcrt-2009-12490-001.png Ontwerpbestemmingsplan Fort Diemerdam

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat met ingang van 21 augustus 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Fort Diemerdam’ ter inzage ligt.

Eigenaar van het fort, NV Stadsherstel, heeft een plan ontwikkeld om van fort Diemerdam een culturele pleisterplaats te maken. In dit plan worden het terrein en de bestaande bebouwing gerestaureerd, wordt de fortwachterswoning door de Stichting Herstelling gebruikt en worden de op het terrein aanwezige bunkers als informatie- en expositieruimte ingericht. Ook een nieuw te bouwen horecapaviljoen maakt deel uit van het plan.

Om de realisatie van dit plan planologisch mogelijk te maken is herziening van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Diemen’ nodig. In de herziening zijn uitsluitend het fortterrein en de direct aanliggende wegen/paden opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 21 augustus tot en met 1 oktober 2009 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage.Ook is het plan in te zien op de gemeentelijke website (www.diemen.nl) en via RO-Online (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Een ieder kan gedurende deze termijn, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze omtrent het ontwerpbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 191, 1110 AD Diemen. Voor het mondeling naar voren brengen van de zienswijze kunt u uiterlijk een week vóór het aflopen van de ter inzage termijn een afspraak maken met mevrouw Caro (bij voorkeur via e-mail h.caro@diemen.nl en anders telefonisch 020-3144772)

Naar boven