Ouderkerk

Voorbereiding en inspraak integrale herziening bestemmingsplannen voor de kern Ouderkerk aan den IJssel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een integrale herziening van de bestemmingsplannen ‘Dorp-Kerkweg’, ‘Dorpskern’, ‘Zelling Ouderkerk Centrum’ en ‘Geer en Zijde’ (inclusief herzieningen) wordt voorbereid. Het plangebied omvat de kern Ouderkerk aan den IJssel en wordt in het noorden begrensd door de Hollandsche IJssel, de grens aan de westkant loopt via de Abelenlaan langs de woonbebouwing tot aan de Zijdeweg, de grens aan de zuidkant loopt langs de Zijdeweg en de Tiendweg Oost, aan de oostkant bevinden zich het polderpark, de woonbebouwing, de ijsbaan en de begraafplaats binnen het plangebied.

Het betreft een integrale herziening van genoemde bestemmingsplannen met de daarbij behorende herzieningen en is in hoofdzaak conserverend van aard. Enkele percelen zijn buiten het plangebied gehouden. Het gaat om de locatie Transportbedrijf Goudriaan (Kerkweg), de locatie voormalig garagebedrijf Dekker (Kerkweg) en de locatie Koningin Wilhelminaschool (Burg. Neetstraat).

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘kern Ouderkerk aan den IJssel’ ligt vanaf 27 augustus 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen aan de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak, indien noodzakelijk ook buiten kantooruren. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze dient u contact op te nemen met een medewerker van de bureau Ruimtelijke Ordening van het gemeentehuis. Het voorontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar op de website: www.ouderkerk.nl, onder actueel, bekendmakingen, bestemmingsplannen.

Op woensdag 2 september 2009 wordt een inloopbijeenkomst gehouden van 16.00 uur tot 20.00 uur in de kleine zaal van de ‘Drie Maenen’, Abelenlaan 1 te Ouderkerk aan den IJssel. U bent van harte uitgenodigd voor deze inloopbijeenkomst.

Ouderkerk aan den IJssel, 26 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven