stcrt-2009-12482-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostwold – Partiële herziening 2009’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostwold – Partiële herziening 2009’ is vastgesteld. Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Voor de gemeentelijke herindeling met de gemeenten Winschoten en Reiderland wil de gemeente Scheemda al haar bestemmingsplannen hebben herzien. Voor veel gebieden geldt een gedateerd bestemmingsplan of zijn een veelheid aan plannen van toepassing. Vaak zijn de regelingen voor gebieden met een vergelijkbaar karakter hierdoor niet uniform. Dit komt de rechtsgelijkheid niet ten goede en heeft bij de gemeente geleid tot de wens om te komen tot actuele bestemmingsplannen met eenduidige en handhaafbare regels. Deze nieuwe plannen moeten enerzijds behoudend zijn ten opzichte van de waardevolle elementen, maar anderzijds ook voldoende ruimte bieden om aan nieuwe ontwikkelingen tegemoet te komen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 27 augustus 2009 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Scheemda. Gedurende deze termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk en mondeling een zienswijze inbrengen bij de gemeenteraad, p/a Postbus 17, 9679 ZG Scheemda, telefoon (0597) 59 52 00. Indien u mondeling een zienswijze in wilt dienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling VROM.

Voor het ontwerp en meer informatie over het plan kunt u vanaf 27 augustus 2009 terecht op onze website: www.scheemda.nl. Onder diensten, bouwen en wonen, bestemmingsplannen vindt u het betreffende document.

Scheemda, 26 augustus 2009

College van burgemeester en wethouders,

secretaris,

M. van der Wal.

Burgemeester,

G.M.C. Jonkman-Jansen.

Naar boven