Besluit MER-beoordeling BV Landgoed de Princepeel

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 27 juli 2009 de mededeling ontvangen van BV Landgoed de Princepeel dat zij voornemens is tot het uitbreiden van de capaciteit van een vergistingsinstallatie, het daartoe aanpassen van enkele gebouwen en procesonderdelen, het bewerken van voedingsmiddelen, de aanvoer van substraten voor de productie van samengestelde organische meststoffen en de productie van diervoeders, dit alles uit te voeren in haar inrichting gelegen aan de Volkelseweg 57 Wilbertoord.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.3 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door BV Landgoed de Princepeel een vergunning wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.8b, vierde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 14 augustus 2009 besloten dat BV Landgoed de Princepeel voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 24 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Kerkstraat 1 te Mill op werkdagen van 9–12.15 uur en op maandagavond van 17–18.30 uur.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met J.E. van der Schoot, telefoon (073) 680 86 82/ fax (073) 680 76 41 of J. Ditters (telefoon (073) 681 26 09) van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1565544/24209) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

’s-Hertogenbosch, augustus 2009

Naar boven