Besluit MER-beoordeling Landbouw exploitatiebedrijf Cornelissen A.M.L. BV

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 5 augustus 2009 de mededeling ontvangen van Landbouw exploitatiebedrijf Cornelissen A.M.L. BV dat zij voornemens is tot het oprichten van een nieuwe varkensstal (442 guste en dragende zeugen(plaatsen)), het wijzigen van twee bestaande varkensstallen (140 en 112 kraamzeugen(plaatsen)) en het uitbreiden door een bestaande bedrijfsruimte in te richten als varkensstal (168 guste en dragende zeugen(plaatsen)). In het totaal betreft de oprichting, wijziging en uitbreiding 862 zeugen(plaatsen). De uitbreiding vindt plaats op een locatie waar nu reeds een agrarisch bedrijf met rundvee en varkens is gevestigd. Dit alles uit te voeren gelegen aan de Watermolenstraat 16 Oploo.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Landbouw exploitatiebedrijf Cornelissen A.M.L. BV (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.8b, vierde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 14 augustus 2009 besloten dat Landbouw exploitatiebedrijf Cornelissen A.M.L. BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 24 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis op werkdagen van 9–12.30 uur.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met H.H. Lobbezoo, telefoon (073) 680 85 57/ fax (073) 680 76 41 van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1569470/21711) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

's-Hertogenbosch, augustus 2009

Naar boven