stcrt-2009-12439-001.png Terinzagelegging (gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan Nieuwe Driemanspolder–Roeleveen

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2009 het bestemmingsplan Nieuwe Driemanspolder–Roeleveen gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen. Het raadsbesluit met bijbehorende stukken en het bestemmingsplan liggen met ingang van 21 augustus 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis.

Toelichting

Het totale gebied omvat een deel van de open ruimte op het grondgebied van de gemeenten Leidschendam–Voorburg, Den Haag en Zoetermeer en wordt gevormd door de Nieuwe Driemanspolder, Potteveen, Roeleveen en de Limietsloot. Landbouw maakt in dit gebied plaats voor de functies waterberging, natuur en recreatie. Om de functiewijziging planologisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan Nieuwe Driemanspolder–Roeleveen opgesteld. Het gebied waarop het bestemmingsplan van toepassing is, ligt tussen de A12, het Westerpark, de Voortocht van de Nieuwe Driemanspolder en de gemeentegrenzen met Leidschendam–Voorburg en Den Haag.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft voornamelijk wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht. De wijzigingen betreffen zowel de plankaart, de regels als de toelichting met bijbehorende rapporten.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar de bij het besluit behorende Reactienota en de Nota van aanpassingen.

Instellen van beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan er beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan er door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Het Publieksplein is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar nummer 14079. Deze publicatie, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en het bestemmingsplan zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer www.zoetermeer.nl, onder: de Stad en de Wijken/Bouwen en Wonen/Ruimtelijke Plannen.

Zoetermeer, 20 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven