stcrt-2009-12422-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Binnenstad Woerden

Bestemmingsplan Binnenstad Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Woerden op 6 juli 2009 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Binnenstad Woerden.

Het plangebied omvat het centrum van de stad Woerden gelegen tussen de buitengrenzen van de vestingsgrachten met uitzondering van het zogenaamde Defensie-eiland en het ten zuiden daarvan gelegen deel van de buitengracht. Het plan vormt een herziening van het vigerende bestemmingsplan Binnenstad en biedt een juridisch planologische basis om het bestaande woon-, werk- en recreatiegebied flexibel te beheren. Het bestemmingsplan maakt ook de realisatie van enkele nieuwbouwplannen mogelijk. Het betreft de volgende plannen op Torenwal 6, Oranjestraat/Prins Hendrikkade, Plantsoen/Hogewalstraat, Hogewoerd 3/3A, Oostsingel 1A en Havenstraat 38/40.

De wijzigingen staan vermeld in de bij het besluit behorende gewaarmerkte Staat van wijzigingen. De wijzigingen van de plankaart/verbeelding hebben betrekking op Oostsingel 1A, Gedempte Binnengracht 27, Vissteiger Singel (tegenover nr 46 Nassaukade, aan de overzijde Singel), Wilhelminaweg 14 (achter), Plantsoen (ter hoogte van nr 5b), De Kazerne nr 5 en Zoekgebied 500 m2 Horeca (Meulmansweg nr 2). De wijzigingen van de regels hebben met name betrekking op de begripsomschrijving.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit van het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 21 augustus 2009 tot en met donderdag 1 oktober 2009 voor een ieder ter inzage in de koepel van het stadhuis, Blekerijlaan 14 te Woerden. De openingstijden van het stadhuis zijn ma 8:30–19:30, di t/m do 8:30–16:30, vrij 8:30–12:30. Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, is ook digitaal raadpleegbaar op internet via www.woerden.nl, onder wonen en leven, bouwen en wonen, bestemmingsplannen.

Indienen Beroepsschrift

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend danwel redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan een zienswijze in te dienen en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in de staat van wijzigingen vermelde wijzigingen van het ontwerpbestemmingsplan kunnen tijdens de termijn van ter inzage ligging tegen dit besluit een afzonderlijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie: afdeling RO, dhr. A. Lacroix, tel. 0348 428889, e-mail: lacroix.a@woerden.nl

Woerden, 20 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Woerden.

Naar boven