stcrt-2009-12338-001.png Bestemmingsplan ‘Herziening Eemspoort Hunzezone’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 17 juni 2009 het bestemmingsplan Herziening Eemspoort Hunzezone heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gedeelte van de Hunzezone dat is gelegen in het bestemmingsplan Eemspoort. Het is opgesteld om de plekken voor de woon-werkcombinaties duidelijk vast te leggen. In de praktijk bleek hierover onduidelijkheid: in de voorschriften wordt gesproken over een aantal van 10, maar op de plankaart van het bestemmingsplan Eemspoort is niet aangegeven waar deze precies zijn gesitueerd. Daarom is een planherziening opgesteld, waarin de locaties op de plankaart zijn ingetekend met de aanduiding B(bw), bedrijven met bedrijfswoning.

Bij de vaststelling heeft de raad de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen:

  • op de plankaart hebben de bestaande appelhofjes op de percelen Euvelgunnerweg 27 en 30 de bestemming Natuur gekregen in plaats van de bestemming Bedrijf. Dit mag niet ten koste gaan van de gegeven bouwmogelijkheden, vandaar dat in artikel 4.2.2., onder b, is opgenomen dat voor de berekening van het bebouwingspercentage van deze twee percelen moet worden uitgegaan van de totale oppervlakte van het bestaande kadastrale perceel (situatie mei 2009);

  • de bestemming Bedrijf op het perceel Euvelgunnerweg 37a is in overeenstemming gebracht met het perceel zoals dat stond aangegeven op de kaart van het voorontwerpbestemmingsplan en het oude onderliggende bestemmingsplan Eemspoort;

  • om misverstand te voorkomen is in artikel 4.2.2. van de bestemmingsregels, onder a, expliciet aangegeven dat ‘de bestaande gebouwen van de melkveehouderij op het perceel Euvelgunnerweg 37a gebruikt mogen worden voor meerdere vormen van bedrijfsdoeleinden als bedoeld in milieucategorie 1 en 2 van de bij het bestemmingsplan behorende Lijst van Bedrijfstypen. Voor het gehele perceel Euvelgunnerweg 37a geldt dat hierop niet meer dan één bedrijfswoning mag worden opgericht’.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de bijbehorende stukken, vanaf 20 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00–20.00 uur.

  • Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan zijn op bovenvermelde adressen verkrijgbaar tegen betaling van € 15,– per stuk. Tevens kan het plan worden ingezien en gedownload op bestemmingsplannen.groningen.nl .

Van donderdag 20 augustus tot en met woensdag 30 september 2009 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • door een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • door een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, die zijn aangebracht bij de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 19 augustus 2009

Naar boven