stcrt-2009-12330-001.png Gewijzigde vaststelling van het ‘Bestemmingsplan Oude Rijksstraatweg tussen 2 en 4a Doorn’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 juli 2009 heeft besloten de nota zienswijzen en gewijzigd het ‘Bestemmingsplan Oude Rijksstraatweg 2 en 4a Doorn’ vast te stellen. maar geen exploitatieplan, aangezien het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Hieronder wordt kort de zakelijke inhoud van het wijzigingsbesluit vermeld.

De gemeenteraad heeft op 9 juli 2009 de vijf woningbouwkavels aan de Oude Rijksstraatweg veranderd in vier woningbouwkavels. Deze vier woningbouwkavels zijn allemaal gelegen aan de Oude Rijksstraatweg. Met deze verandering kon de ontsluitingsweg ten behoeve van twee woningbouwkavels komen te vervallen. Artikel 4 Verkeer was daardoor niet meer noodzakelijk. Om de kwaliteit aan de Driebergsestraatweg te waarborgen is over de gehele breedte van het perceel aan de kant van de Driebergsestraatweg de bestemming ‘Groen’ opgenomen. Deze wijzigingen hebben ook tot gevolg gehad, dat de bouwregels voor de woningen zijn aangepast. Deze verandering heeft tot gevolg, dat de plankaart nu vier bouwkavels aangeeft aan de Oude Rijksstraatweg. Het besluit van de gemeenteraad met alle wijzigingen ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp, het vastgestelde bestemmingsplan met eventuele bijlagen liggen met ingang van 21 augustus 2009 gedurende de hieronder aangegeven termijn ter inzage. Hieronder wordt aangegeven wie, waar tegen het wijzigingsbesluit beroep kunnen aantekenen.

Terinzagelegging

Het wijzigingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan met alle eventuele bijlagen liggen met ingang van 21 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage.

Het wijzigingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan met eventuele bijlagen liggen ter inzage in de:

Gemeentewinkel te Doorn, openingstijden: ma./di./do./vr. 08.00–13.30 uur

Cultuurhuis Het Pléiade wo 08.00–20.00 uur

Kerkplein 2 te Doorn

Tevens kunt u kennisnemen van deze stukken via de gemeentelijke website: www.Gemeenteutrechtseheuvelrug.nl

Instellen van beroep c.q. verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens de inzagentermijn kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, en door een ieder die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Beroep kan worden ingediend de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven