stcrt-2009-12329-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 21 augustus tot en met 1 oktober 2009 het onderstaande ontwerpbestemmingsplan met daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt tijdens de openingsuren terecht in het informatiecentrum. Het plan is ook te raadplegen via de website www.veldhoven.nl→bouwen/wonen→bestemmingsplannen

Naam

Bestemmingsplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’

Omschrijving

Voor het gebied ten westen van Veldhoven is in mei 2007 het Masterplan Veldhoven-West vastgesteld, waarna een verfijning heeft plaatsgevonden in de Structuurvisie Zilverackers. Eén van de onderdelen van de Structuurvisie Zilverackers is de ontwikkeling van drie nieuwe dorpen in het groen in de Zonderwijkse Akkers.

Om dit planologisch mogelijk te maken is het ontwerpbestemmingsplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’ opgesteld. Dit plan betreft een globaal bestemmingsplan met een uitwerkingsverplichting voor de drie dorpen en het tussen de dorpen gelegen groen.

Het plangebied van dit ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd aan de zuidzijde door het Grote Kerkepad, aan de westzijde door het voorziene tracé van de Westelijke OntsluitingsRoute (gelegen ten oosten van de bestaande weg Zittard), aan de noordzijde door de rand van de bestaande bospercelen (gedeeltelijk gelegen aan de Eindhovensebaan), dan wel te ontwikkelen bospercelen volgens de Structuurvisie Zilverackers en aan de oostzijde door de Sondervick. De begrenzing aan de oostzijde van het plangebied sluit aan bij de vigerende plangrenzen van de bestemmingsplannen ‘Zonderwijk 2005’ en ’t Look 2004’. Door aansluiting te zoeken met deze bestemmingsplannen zijn onder andere een deel van bestaande achtertuinen van de Sondervick in het plangebied gelegen, evenals enkele percelen aan de Sondervick.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Yücesan-van Drunen, jurist van de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 040-2584398. Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken (telefoonnummer 040-2584398, bereikbaar op maandag, woensdagochtend, donderdag en vrijdag). Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Veldhoven, 19 augustus 2009

Naar boven