stcrt-2009-12328-001.png Terinzagelegging ontwerpexploitatieplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat van 21 augustus tot en met 1 oktober 2009 het onderstaande ontwerp-exploitatieplan met daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt tijdens de openingsuren terecht in het informatiecentrum.

Het plan is ook te raadplegen via de website www.veldhoven.nl→bouwen/wonen→exploitatieplannen.

Naam

Exploitatieplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’

Omschrijving

Voor het gebied ten westen van Veldhoven is in mei 2007 het Masterplan Veldhoven-West vastgesteld, waarna een verfijning heeft plaatsgevonden in de Structuurvisie Zilverackers. Eén van de onderdelen van de Structuurvisie Zilverackers is de ontwikkeling van drie nieuwe dorpen in het groen in de Zonderwijkse Akkers.

Aangezien niet alle gronden in het gebied voor de drie dorpen en het groen in eigendom zijn van de gemeente, is er de wettelijke verplichting kosten te verhalen. Hiertoe is het ontwerpexploitatieplan opgesteld. Omdat op dit moment de invulling van het gebied slechts op hoofdlijnen bekend is, is het ontwerpexploitatieplan globaal van karakter.

De begrenzing van het exploitatiegebied van het ontwerpexploitatieplan is afwijkend van het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’. Het exploitatiegebied bestaat namelijk enkel uit de te ontwikkelen dorpen en groen in de Zonderwijkse Akkers, terwijl het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ruimer is.

Tijdens de inzagetermijn kan een belanghebbende naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-exploitatieplan deze betrekking heeft.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer J. Poelman, planeconoom van de afdeling Planrealisatie, telefoonnummer 040-2584358. Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken (telefoonnummer 040-258438, bereikbaar op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag). Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Veldhoven, 19 augustus 2009

Naar boven