Tynaarlo

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidshinder Groote Veen Eelde

De gemeente Tynaarlo heeft een (ontwerp) bestemmingsplan opgesteld voor de ontwikkeling van de woonwijk Groote Veen in Eelde. Deze nieuwe woonwijk is gelegen in het gebied gelegen ten westen van de burg. J.G. Legroweg en ten noorden van de Esweg.

Hogere grenswaarde geluid

In het ontwerp ‘Bestemmingsplan Groote Veen kern Eelde’ zijn berekeningen opgenomen van de geluidsbelasting op de gevels van de te realiseren woningen. Uit deze berekeningen blijkt dat niet alle woningen binnen de woningbouwlocatie voldoen aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De Wet Geluidhinder biedt de mogelijkheid om voor deze woningen een hogere waarde vast te stellen. Het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo wil van deze mogelijkheid gebruik maken en heeft besloten om het ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidshinder ter visie te leggen.

Tervisielegging ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder en de bijbehorende stukken (waaronder het ontwerp ‘Bestemmingsplan Groote Veen kern Eelde’) liggen met ingang van vrijdag 21 augustus 2009, gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk een zienswijze over dit ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5, 9480 AA Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven