stcrt-2009-12319-001.png Ontwerpplannen uitwerkingsplan fase 1 en Beeldkwaliteitsplan Strijpsche Kampen Noord

Burgemeester en wethouders hebben een aantal ontwerpplannen voor het Bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord vastgesteld. Hierbij gaat het om het ontwerpuitwerkingsplan Strijpsche Kampen Noord, fase 1 en het ontwerp-beeldkwaliteitsplan.

Deze plannen maken het mogelijk fase 1 van het bedrijventerrein met bijbehorende voorzieningen te realiseren. De plannen bouwen verder op het bestemmingsplan ‘Strijpsche Kampen Noord’, dat op 25 maart 2008 is vastgesteld en op 8 juli 2008 is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Dit bestemmingsplan is in samenspraak met bewoners en belanghebbenden totstandgekomen.

Op het bedrijventerrein zijn bedrijven in de maximale milieucategorieën 3.1, 3.2 en 4.1 mogelijk.

Het college van burgemeester en wethouders van Oischot deelt mee dat van 20 augustus tot en met 30 september 2009 bij de Publieksbalie (Deken Frankenstraat 3) de volgende plannen ter inzage liggen:

  • Ontwerpuitwerkingsplan ‘Strijpsche Kampen Noord, fase 1’;

  • OntwerpBeeldkwaliteitsplan ‘Strijpsche Kampen Noord’.

Tevens liggen de bijlagen en behorende onderzoeken ter inzage.

Deze ontwerpplannen met bijbehorende stukken staan op de website onder www.oirschot.nl.

Het eerdere ontwerp-beeldkwaliteitsplan komt hiermee te vervallen.

Ontwerpbestemmingsplan

In het uitwerkingsplan wordt de onderbouwing gegeven voor de voorgenomen ontwikkeling van het bedrijventerrein fase 1. Verder zijn er bepalingen opgenomen over de inrichting van het gebied, de toegelaten functies en de afmetingen van bouwwerken.

Van 20 augustus tot en met 30 september 2009 kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Het is ook mogelijk mondeling zienswijze kenbaar te maken bij de publieksbalie van het gemeentehuis Oirschot aan de Deken Frankenstraat 3.

Ontwerp-Beeldkwaliteitsplan

In het Beeldkwaliteitsplan worden criteria genoemd die in acht moeten worden genomen bij de inrichting van de openbare ruimte en de inrichting van en bebouwing op de private kavels. Naast algemene criteria zijn ook per gebied de bijzondere kenmerken gegeven. De criteria zullen als welstandscriteria dienen voor de bebouwing op het bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord.

Van 20 augustus tot en met 30 september 2009 kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk zijn/haar inspraakreactie geven over dit ontwerp-beeldkwaliteitsplan. Het is ook mogelijk mondeling een inspraakreactie kenbaar te maken bij de publieksbalie van het gemeentehuis Oirschot aan de Deken Frankenstraat 3.

Wederom terinzagelegging

Van 12 november tot en met 24 december 2008 heeft het ontwerpplan Beeldkwaliteitsplan ter inzage gelegen. Omdat er een fout is gemaakt bij de publicatie wordt het ontwerp-beeldkwaliteitsplan opnieuw ter inzage gelegd.

Zienswijze/inspraak

Uw schriftelijke zienswijze en/of inspraakreactie op de bovengenoemde plannen dient gericht te worden aan de gemeenteraad, Postbus 11 5688 ZG Oirschot.

Indien u eerder (12 november 2008–24 december 2008) een zienswijze hebt ingediend en deze zienswijze wilt handhaven, dient u opnieuw een zienswijze in te dienen of te verwijzen naar uw eerder ingediende zienswijze.

Naar boven