stcrt-2009-12317-001.png Terinzagelegging bestemmingsplan Lunettetuin

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 20 augustus 2009 in het Stadhuis, ’s Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘Lunettetuin’

Dit bestemmingsplan voorziet in de planologische grondslag voor de herontwikkeling op de sportvelden van de voormalige jeugdgevangenis. Op dit terrein wordt woningbouw gerealiseerd.

Plangebied

Het plangebied omvat het terrein van de sportvelden van de voormalige jeugdgevangenis. Het plangebied ligt in de wijk Waterkwartier en wordt in het noorden begrensd door het Spittaalderkamp, in het oosten door de Thorbeckesingel, in het zuiden door de Vijfmorgenstraat en in het westen door de voormalige jeugdgevangenis.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 6 juli 2009 gewijzigd vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende ambtshalve wijzigingen aangebracht:

Verbeelding

Bij toetsing van de ontwerpen van de gebouwen aan de regels en de verbeelding (kaart) van het ontwerpbestemmingsplan bleken deze op een aantal punten niet met elkaar te corresponderen. De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op de verbeelding. De rechter onderhoek(parkeeroplossing) was anders vormgegeven dan de andere hoeken. Dit is niet juist, alle hoeken dienen gelijk te zijn vormgegeven. De parkeeroplossing rechtsonder is hierop aangepast. De goothoogte en nokhoogte van de typen D en E (de woningen aan weerszijden van de hoekwoningen van het carré) was 6 meter maar dient, overeenkomstig type C1, 7 meter te zijn. Er is een kleine aanpassing aan het bouwvlak van het appartementengebouw aan de zuid-westzijde gedaan. Het bouwvlak van de meest noordelijke rij woningen is aangepast, met dien verstande dat de knik één woning verder richting het westen ligt. De rechter hoekwoning van het bouwvlak dat onder deze meest noordelijke rij woningen is gelegen, is vergroot ten behoeve van de bebouwing van de eerste verdieping; op de begane grond is dit namelijk een overstek waaronder wordt geparkeerd. Tot slot is op de verbeelding ten zuiden van het appartementengebouw het bestemmingsvlak ‘Verkeer’ vergroot in westelijke richting.

Regels

In de regels is in artikel 3.2.1 (bouwregels in de bestemming ‘Groen’) sub c toegevoegd om een ondergronds gebouw ten behoeve van WKO mogelijk te maken. Daarnaast zijn in artikel 7 (de bestemming ‘Wonen’) wijzigingen aangebracht. In de regels is in artikel 7.2.4 sub b (bouwregels) de hoogte van ‘erf en terreinafscheidingen achter (het verlengde van) voorgevel van het hoofdgebouw’ aangepast naar 2,6 meter en is sub c toegevoegd, te weten ‘op de achterste perceelsgrens; bedraagt 2,6 m’, dit in verband met beoogde inrichting c.q. erfafscheiding. En in artikel 7.1 (omschrijving bestemming) is opgenomen dat bijbehorende parkeervoorzieningen zijn toegestaan, omdat bij woningen op het erf geparkeerd zal worden.

Beroep

Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De indieners van zienswijzen die tevens belanghebbende zijn, hebben de mogelijkheid om beroep in te stellen. Voor het overige is het slechts mogelijk tegen dit besluit beroep in te stellen door een belanghebbende aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan ‘Lunettetuin’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘Direct naar’, gevolgd door ‘Ruimtelijke Plannen’.

Zutphen, 19 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven