Besluit mandaat, volmacht en machtiging van de algemeen directeur Dienst Uitvoering

1 juli 2009

De algemeen directeur Dienst Uitvoering,

Gelet op artikel 20 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2004;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Aan de algemeen directeur van de EVD die tevens de functienaam divisiedirecteur Internationaal voert, aan de directeur Octrooicentrum Nederland, die tevens de functienaam divisiedirecteur OCNL voert en aan de (waarnemend) algemeen directeur van SenterNovem, die tevens de functienaam divisiedirecteur Innovatie voert, wordt, ieder voor zich, mandaat, volmacht en machtiging verleend op zijn werkterrein.

  • 2. Aan de algemeen directeur van de EVD die tevens de functienaam divisiedirecteur Internationaal voert, aan de directeur Octrooicentrum Nederland, die tevens de functienaam divisiedirecteur OCNL voert en aan de (waarnemend) algemeen directeur van SenterNovem, die tevens de functienaam divisiedirecteur Innovatie voert, wordt tevens, ieder voor zich, met betrekking tot de onder hen ressorterende medewerkers, mandaat, volmacht en machtiging verleend voor P&O-aangelegenheden met uitzondering van:

    • a. het opleggen van disciplinaire maatregelen, bedoeld in artikel 81 van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

    • b. het verlenen van onvrijwillig ontslag.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2009.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 1 juli 2009

Algemeen directeur Dienst Uitvoering,

A. van Ravestein.

TOELICHTING

Met ingang van 1 juli 2009 zijn de agentschappen EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem van het Ministerie van Economische Zaken samengevoegd in een nieuw dienstonderdeel, Dienst Uitvoering. De algemeen directeur Dienst Uitvoering is in het besluit van de Minister van Economische Zaken, van 18 juni 2009, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2004 (Stcrt. 30 juni 2009) als hoofd van dienst binnen het Ministerie van Economische Zaken opgenomen. Daarmee is de eindverantwoordelijkheid voor de drie voormalig zelfstandige agentschappen met ingang van 1 juli 2009 belegd bij de algemeen directeur Dienst Uitvoering.

Dienst Uitvoering zal naar verwachting met ingang van 1 januari 2010 status van baten-lastendienst in de zin van de Comptabiliteitswet 2001 (agentschapstatus) verkrijgen. Dat nieuwe agentschap zal door de Minister van Economische Zaken en de Minister van Financiën ingesteld worden. Dienst Uitvoering zal derhalve maar tijdelijk bestaan.

In het bovenbedoelde mandaatbesluit van de Minister van Economische Zaken is – omwille van de continuïteit van functioneren conform de bevoegdheidsverdeling van de drie voormalig zelfstandige agentschappen – bepaald dat de ondermandaatbesluiten van deze organisaties blijven bestaan tot de instelling van het nieuwe agentschap.

In het onderhavige mandaatbesluit verleent de algemeen directeur Dienst Uitvoering mandaat, volmacht en machtiging aan de hoofden van de voormalig zelfstandige agentschappen waardoor de bevoegdheidstoedeling aan deze functionarissen geregeld wordt.

Algemeen directeur Dienst Uitvoering,

A. van Ravestein.

Naar boven