stcrt-2009-12259-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘de Zwette’ gemeente Sneek

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2), artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerpbestemmingsplan ‘De Zwette’ ter inzage zal worden gelegd.

Het plangebied ligt ten noorden van de historische kern aan de buitenrand van Sneek. Het plangebied omvat de hele wijk De Zwette. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Sneek–Leeuwarden, de stadsrondweg Noord, de Zwette, en de Goeman Borgesiuslaan.

Het bestemmingsplan is een actualisering van de geldende maar verouderde bestemmingsplannen. Het doel van dit bestemmingsplan is om de bestaande situatie, voor zover die afwijkt van de huidige regelingen, een definitieve juridische basis te geven.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan aangebracht.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘De Zwette’ bevat een toelichting, een plankaart en regels, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 21 augustus 2009 t/m 1 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ontwikkeling (Kruizebroederstraat 26) maandag tot en met donderdag van 9.00–16.00 uur en op vrijdag van 9.00–12.30 uur. Tevens is het bestemmingsplan in te zien op de gemeentelijke internetsite: www.sneek.nl, onder ‘Actueel in Sneek’, ‘Nieuws over bestemmingsplannen’.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

  • mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (dhr. M. Huisman, telefoon: 0515-485415). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggingstermijn om termijnoverschrijding te voorkomen.

Naar boven