stcrt-2009-12234-001.png Wet op de Ruimtelijke Ordening Bestemmingsplan ‘Buitengebied’ Bernisse

Burgemeester en wethouders van Bernisse maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 7 juli 2009, kenmerk PZH-2009-452807, het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 25 november 2008 (gewijzigd) vastgesteld.

Het voorliggende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ omvat het buitengebied van de gemeente Bernisse. Het recreatiegebied Bernisse, de diverse woonkernen van deze gemeente en de bedrijventerreinen vallen buiten het plangebied. Buiten het voorliggende plan valt eveneens het aardappelverwerkend bedrijf Farm Frites. Voor dit bedrijf wordt een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld. Dit geldt ook voor de geprojecteerde golfbaan bij Oudenhoorn.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan:

  • Artikel 21 lid 2 sub c en d en artikel 21 lid 7 derde en vierde gedachtenstreepje, van de planvoorschriften, voor zover het de zinsnede betreft ‘en een oppervlak beslaan van meer dan 200m2’. Deze voorschriften hebben betrekking op de verplichting om archeologisch onderzoek te verrichten bij werkzaamheden met een oppervlakte groter dan 200m2. Hierdoor is voor de gebieden C en D als bedoelt in het bestemmingsplan ‘buitengebied’ iedere bebouwing die dieper reikt dan 0,8 respectievelijk 0,4 meter, ongeacht oppervlakte, uitgesloten en geldt voor zeer kleinschalige werken en werkzaamheden een aanlegvergunningsplicht.

  • De gronden die nodig zijn voor de projecten Maatregelen Kierbesluit en Deltanatuur (Project Spuimonding-West, onderdeel polder Zuidoord), zoals aangegeven op de bijlage bij het besluit;

  • De rood omlijnde delen op de plankaart, te weten de percelen Kerkweg 53 te Zuidland, Haasdijk 7 te Zuidland, Krommedijk 6 te Zuidland, Dorpsweg 1 te Simonshaven en de gronden gelegen tussen het provinciale fietspad, de Biertsedijk en de Dorpsweg nabij Simonshaven.

Voor het overige is het plan goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, met bijbehorende stukken, en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 20 augustus 2009 voor een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling Ruimte, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan kunnen worden ingezien op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur en op vrijdagen van 08.00 tot 12.00 uur. U kunt telefonisch een afspraak maken indien u de stukken op een ander tijdstip (desgevraagd buiten kantooruren) wilt inzien; 0181-667284.

Het besluit en het bestemmingsplan zijn ook in te zien en te downloaden via de website van de gemeente: www.gemeentebernisse.nl. Aan de digitale versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat waren;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen onthouding van goedkeuring.

Het beroepschrift schort de werking van de beslissing niet op. Indien u in beroep bent gegaan, en u op grond van een spoedeisend belang, de beslissing op het beroepschrift niet kunt afwachten, kunt u om een tijdelijke beslissing (voorlopige voorziening) vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De dag nadat de beroepstermijn is afgelopen, treedt het besluit van Gedeputeerde Staten in werking, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van een beroep tevens bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Indien dat het geval is, treedt het besluit van Gedeputeerde Staten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor de behandeling van een beroep en een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven