stcrt-2009-12196-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’ gemeente Bergen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 7 juli 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inzage

Het vaststellingsbesluit (inclusief de ‘zienswijzennota bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening’ en de nota ‘Extra ambtshalve wijzigingen naar aanleiding van B&W-besluit d.d. 26 mei 2009’ die van het vaststellingsbesluit onderdeel uitmaken) en het bestemmingsplan liggen van woensdag 19 augustus tot en met 29 september 2009 voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken elke werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur inzien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. Na een voorafgaande telefonische afspraak kunt u ook ’s middags en eventueel op maandag van 16:00 tot 19:00 uur terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie.

Het vaststellingsbesluit wordt ter voldoening aan de verplichting uit artikel 3.8 lid 1 sub a Wro ook langs elektronische weg beschikbaar gesteld en kan worden ingezien via www.bergen.nl. Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal raadpleegbaar, eveneens via de website van de gemeente.

Inhoud

Het plangebied omvat delen van het buitengebied van de gemeente Bergen. De bebouwde kommen zijn in ieder geval uitgezonderd.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en enkele ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen betreffen zowel de plankaart, de voorschriften als de toelichting.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit, inclusief de bijlagen die onderdeel uitmaken van dit besluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit is mogelijk gedurende bovengenoemde inzagetermijn voor:

  • Degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht en belanghebbenden zijn;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Degene die beroep instelt kan gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zonder dit verzoek treedt het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Actueel verklaren en bezwaar

Op grond van artikel 3.1 lid 3 Wro heeft de gemeenteraad op 7 juli 2009 tevens een verlengingsbesluit genomen voor de onderdelen van het bestemmingsplan Buitengebied uit 1998 die nog actueel zijn (en die dus niet herzien worden). Het verlengingsbesluit ligt van woensdag 19 augustus tot en met 29 september 2009 voor een ieder ter inzage op de bovenbeschreven plaats en wijze.

Tegen dit onderdeel van het raadsbesluit kunnen belanghebbenden, tijdens de inzagetermijn, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Bergen. Het indienen van een bezwaarschrift is mogelijk van 19 augustus tot en met 29 september 2009

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht te Roermond (Postbus 950, 6040 AZ Roermond). Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, de heer. H. Banken, (0485) 34 83 69 of de heer J. van Megen, (0485) 34 83 75.

Bergen, 19 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Bergen.

Naar boven