stcrt-2009-12150-001.png Terinzagelegging van rechtswege goedgekeurd bestemmingsplan ‘Breestraat en omgeving’ te Beverwijk

(Artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening; wet van 1962 en artikel 10.31 Algemene wet bestuursrecht).

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maken het volgende bekend.

Met ingang van vrijdag 14 augustus 2009 ligt gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage het van rechtswege door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland goedgekeurde bestemmingsplan voor het centrum van Beverwijk ‘Breestraat en omgeving’. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad van Beverwijk op 6 november 2008 gewijzigd vastgesteld. Tegen het bestemmingsplan waren bedenkingen ingediend door één persoon, waardoor Gedeputeerde Staten wettelijk gezien binnen 6 maanden na afloop van de ter visie legging van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan een besluit omtrent goedkeuring moesten nemen. (Dat wil zeggen dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland dat binnen 6 maanden na 9 januari 2009 moesten doen). Deze termijn is verstreken en dan is het bestemmingsplan door de wet (van rechtswege) goedgekeurd. Gedeputeerde Staten hebben dat in hun brief van16 juli 2009 bevestigd.

Het bestemmingsplan betreft het gebied dat ongeveer begrensd wordt door de Jan Alsweg, de Peperstraat, de Raep, de Alkmaarseweg, de Schans, het spoor tot aan de Viaductweg, de Wijckermolen, het Stationsplein, de Koningstraat, de Meester van Lingenlaan, de Prinsesselaan, de Zeestraat, en de Baanstraat.

De exacte begrenzing staat op de plankaart aangegeven.

Naast de brief van Gedeputeerde Staten ligt tevens het bestemmingsplan (voorschriften/toelichting en plankaart) ter visie.

Beroep tegen het goedkeuringsbesluit kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • 1) door belanghebbenden die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, tot Gedeputeerde Staten hebben gewend of

  • 2) door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om zich overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Beroep kan slechts worden ingesteld in bovengenoemde periode van 6 weken waarin het bestemmingsplan en genoemde brief over de goedkeuring van rechtswege ter inzage liggen.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor niet natuurlijke personen, zoals verenigingen.

Het beroepschrift dient te worden ingezonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019;

postcode 2500 EA te ’s-Gravenhage.

U dient duidelijk aan te geven waarom u het niet eens bent met het genomen besluit.

Ingevolge artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het fictieve besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring (van rechtswege) in werking, daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn.

Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 56 b Wet op de Ruimtelijke Ordening).

Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor niet natuurlijke personen.

Het goedkeuringsbesluit en bijbehorende stukken liggen gedurende voornoemde periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij het Publieksbureau in het Stadskantoor, President Kennedyplein 1 in Beverwijk. Het Centraal Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. (Op dinsdag is het Publieksbureau gesloten vanaf 12.30 uur).

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om het bestemmingsplan/fictieve goedkeuringsbesluit tijdens de openstellinguren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk in te zien gedurende boven vermelde periode. (Infohoek).

Op de website van de gemeente ( www.beverwijk.nl) treft u tevens een digitale versie van het bestemmingsplan aan onder de rubriek ‘over Beverwijk’.

Beverwijk, 12 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Beverwijk.

Naar boven