Goedereede

Bekendmaking ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan ‘Gronden van Breen’ te Ouddorp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goedereede maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied ‘Gronden van Breen’ te Ouddorp ter inzage legt.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft eerder op grond van de Inspraakverordening met ingang van 10 november 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode hebben verschillende personen een inspraakreactie ingediend. Op basis van de ontvangen inspraakreacties heeft het College van B&W besloten het voorontwerpbestemmingsplan aan te passen. Deze wijzigingen staan aangegeven in het ontwerpbestemmingsplan.

Ontwerpbestemmingsplan

Het gebied waarop het nieuwe bestemmingsplan betrekking heeft wordt begrensd door het Smalle Einde in het noorden, de Havenweg in het westen, de Waterweg in het zuiden en de Bosweg in het oosten.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de urgentie van de woningbehoefte, waarin het gemeentebestuur reden heeft gezien om in het betreffende gebied de ontwikkeling van een woningbouwlocatie ter hand te nemen. De belangrijkste inhoud van het nieuwe bestemmingsplan bestaat dan ook uit het planologisch mogelijk maken van woningbouw.

In verband met bovenstaande liggen de hierna te noemen bescheiden met ingang van 24 augustus 2009 gedurende een periode van 6 weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie, Tramlijnweg 2, 3252 BR Goedereede.

Gemelde stukken zijn in voornoemde periode tevens te raadplegen via de gemeentelijke website: www.goedereede.nl.

Het betreft:

  • een ontwerpbestemmingsplan ‘Gronden van Breen’;

  • het stedenbouwkundig masterplan ‘Ouddorp-Zuid’.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze ten aanzien van bovenstaande schriftelijk en mondeling (na afspraak met het cluster RO van de gemeente Goedereede) kenbaar maken. Zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het stedenbouwkundige masterplan dienen gericht te worden aan de raad van de gemeente Goedereede, Postbus 38, 3253 ZG Ouddorp.

Voor meer informatie over de vooraankondiging kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Goedereede (0187-491500).

Goedereede, 19 augustus 2009

Naar boven