stcrt-2009-12110-001.png Ontwerpbestemmingsplan Water Recreatiecentrum Eijsden

Burgemeester en wethouders van Eijsden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 17 augustus tot en met zondag 27 september 2009 het ontwerpbestemmingsplan Water Recreatiecentrum Eijsden, (verbeelding, regels en toelichting) met bijbehorende documenten voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis van Eijsden (kamer 205/206).

Inzage in het ontwerpbestemmingsplan is zonder afspraak mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur . Als u het ontwerpbestemmingsplan liever op een ander tijdstip wenst in te zien kunt u hiervoor een afspraak maken met dhr. J. Rutten, telefoon 043-4095297 ( periode 17 augustus tot en met 7 september) of met mevrouw J. Starren telefoon 043-4095269 ( periode 8 september tot en met 27 september).

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende documenten is ook digitaal te raadplegen via www.eijsden.nl, onder ‘projecten en plannen’, ‘Dossier WRC Eijsden’.

Het ontwerpbestemmingsplan ziet op het gebied dat wordt gevormd door de grens met de gemeente Maastricht, de rijksgrens met België, de rivier de Maas, de Trichterweg, de Kasteellaan en de Oosterweg. In dit gebied heeft in het verleden grindwinning plaatsgevonden. Vervolgens is de inrichting van het gebied in grote lijnen geregeld in het Inrichtingsplan Water Recreatie Centrum Eijsden. Dit heeft destijds onder andere geresulteerd in de aanleg van een tweetal jachthavens, een camping alsmede een dagstrand. Het gebied valt voor een groot gedeelte onder potentieel overstromingsgebied van de Maas. Dit houdt in dat de beleidslijn Grote Rivieren van toepassing is op dit gebied met als gevolg dat ontwikkelingen in het stroomvoerend gedeelte van de Maas, slechts onder voorwaarden mogelijk zijn.

Het bestemmingsplan dat nu voor dit gebied geldt is verouderd. Met het bestemmingsplan Water Recreatiecentrum Eijsden worden de ontwikkelingen die in het gebied hebben plaatsgevonden van een juridisch-planologisch kader voorzien. Ook kan middels dit bestemmingsplan bij nieuwe ontwikkelingen sturend opgetreden worden. Het bestemmingsplan zal ook de in het plangebied aanwezige natuur- en landschappelijke waarden, zoals de Eijsder Beemden, beschermen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op dit ontwerpbestemmingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Eijsden. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Eijsden, Postbus 39, 6245 ZG Eijsden. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met de eerder genoemde ambtenaren.

Eijsden, 31 juli 2009

Naar boven