stcrt-2009-12100-001.png Ontwerpbestemmingsplan Plesmanweg van de gemeente Beverwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Plesmanweg’ ter visie worden gelegd.

Plangebied

Het belangrijkste doel van het bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel beheerkader voor de bestaande situatie. Het gaat daarbij om een adequate en moderne bestemmingsregeling. Daarnaast is het mogelijk maken van de herstructurering van het gebied Wijkerbaan en omgeving een belangrijk doel van het bestemmingsplan.

Het plangebied wordt begrensd door de Alkmaarseweg in het westen en de Heemskerkerweg en het Willem Alexander Plantsoen in het zuidoosten. De noordgrens van het plangebied wordt gevormd door de grens met de gemeente Heemskerk. Ook aan de noordoostzijde volgt de plangrens de gemeentegrens langs de Van Riemsdijklaan. Enkele woningen aan de noordoostzijde van de Van Riemsdijklaan behoren eveneens tot het plangebied. Het winkelcentrum de Wijkerbaan en het stadskantoor zijn binnen het plangebied gesitueerd.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, archeologie, bodemgesteldheid, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid, waarvan de resultaten en bevindingen in het plan zijn opgenomen. Omdat voor de uitvoering van dit plan reeds is voorzien in het kostenverhaal, is er geen exploitatieplan dat deel uit van de procedure.

Zienswijze

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening wordt het ontwerpbestemmingsplan ‘Plesmanweg’ ter visie gelegd. De termijn waarbinnen zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht vangt aan op 14 augustus 2009 en duurt zes weken.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Plesmanweg’ isop werkdagen gedurende openingstijdenin te zien bij het Stadskantoor van Beverwijk, President Kennedyplein 1. Ook kunt u in deze periode het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

Het ontwerpbestemmingsplan is met bijlagen ook digitaal te raadplegen en te downloaden via de gemeentelijke website: www.beverwijk.nl onder ‘Over Beverwijk’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’;

U kunt uw zienswijze zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Beverwijk (postbus 450, 1940 AL Beverwijk).

Uw zienswijze dient voor een juiste verwerking van de gegevens uiterlijk te zijn ingediend op de laatste dag waarop de stukken ter visie liggen.

Als u ervoor kiest uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met de heer M. Waardenburg via telefoonnummer 0251-256256 (maandag en donderdag aanwezig.

Verdere verloop procedure

Na verwerking van eventueel naar voren gebrachte zienswijzen wordt het bestemmingsplan voor vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Na de vaststelling wordt het bestemmingsplan samen met het besluit omtrent vaststelling ter inzage gelegd. Dan kunnen belanghebbenden gedurende zes weken beroep instellen bij de Raad van State.

Beverwijk, 12 augustus 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk.

Naar boven