stcrt-2009-12091-001.png Bestemmingsplan ‘Restveen en Groene Waterparel’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 7 juli 2009 hebben besloten het bestemmingsplan 'Restveen en Groene Waterparel' (gedeeltelijk) goed te keuren. Het besluit en de goedgekeurde bestemmingsplannen liggen met ingang van donderdag 20 augustus 2009 tot en met woensdag 30 september 2009 (6 weken) voor een ieder ter inzage in het Raadhuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Begrenzingen

Het plangebied ligt in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel en wordt globaal begrensd door het bedrijventerrein Kortenoord, de Hollandsche IJssel, de kern Moordrecht, de Vijfde Tocht, verschillende watergangen tussen de A20 en de Zuidelijke Dwarsweg en de Tweede Tocht. Het plangebied is het (landelijke)gebied waarbinnen de hierboven aangegeven ontwikkeling wordt voorzien.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de bestemmingen en het gebruik van de gronden. Voor het gebied geldt daarbij als doelstelling: ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van natuur met een duurzaam waterhuishoudkundig systeem, met ruimte voor extensieve recreatie en waar mogelijk ook (verruimde) agrarische activiteiten. Door Gedeputeerde Staten is goedkeuring onthouden aan een tweetal onderdelen, omdat op de plankaart sprake was van een onjuiste weergave van de feitelijke en gewenste situatie.

Indienen beroep

Gedurende de termijn dat de plannen ter inzage liggen kan diegene die tijdig zijn of haar bedenkingen omtrent het vastgestelde bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt aan Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, en daartoe ook gerechtigd was op grond van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar bedenkingen kenbaar te maken, tegen dit besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, o.v.v. 'beroepschrift bestemmingsplan Restveen en Groene Waterparel'). Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven