stcrt-2009-12089-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan Buitengebied, (correctieve) herziening, 2008

Het college van burgemeester en wethouders van Renkum maakt bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij hun besluit van 10 juli 2009, nummer 2008-001031, het bestemmingsplan Buitengebied, (correctieve) herziening, 2008 gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan is op 17 december 2008 door de gemeenteraad van Renkum vastgesteld. Het plan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied uit 2001. De (correctieve) herziening omvat de plandelen waaraan de provincie in 2001 goedkeuring heeft onthouden. Tevens zijn enkele nieuwe ontwikkelingen verwerkt waaronder ontwikkelingen waarvoor reeds een bestemmingsplan is opgesteld of een vrijstelling is verleend. Tot slot is een aantal fouten uit het oude plan hersteld. De plankaart is gedeeltelijk herzien. De herziene delen zijn gekleurd aangegeven en omkaderd door een plangrens. De voorschriften zijn geheel herzien en gelden voor het gehele buitengebied, dus ook voor de delen waarvoor de plankaart niet is aangepast.

Aan de plankaart is goedkeuring onthouden aan het perceel aan de Telefoonweg te Renkum met de bestemming ‘terrein voor actieve recreatie’ met de nadere aanduiding ‘sportterrein’ (opgenomen op kaartblad 3). Aan de voorschriften is goedkeuring onthouden aan de vrijstellingsbepalingen in de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschapswaarden’, artikel 6, derde lid. Verder is goedkeuring onthouden aan de wijzigingsbepalingen van de voorschriften genoemd in artikel 33, eerste lid; artikel 33, tweede lid onder 3, tweede tot en met vierde opsommingsteken en artikel 33, tweede lid, onder 4, tweede opsommingsteken. Voor het overige is het bestemmingsplan goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 19 augustus 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheken van Renkum, Doorwerth, Oosterbeek en de Stationswinkel in Wolfheze. Ook is het bestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente Renkum via www.renkum.nl/bestemmingsplannen.

Belanghebbenden, die eerder bij Gedeputeerde Staten bedenkingen hebben ingediend omtrent het vastgestelde bestemmingsplan, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het goedkeuringsbesluit beroep instellen.

Voor de delen waaraan goedkeuring onthouden is kan een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen. U kunt het beroep richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan, dus op 30 september 2009. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het goedkeuringsbesluit (voor het betreffende deel) niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven