stcrt-2009-12081-001.png Bestemmingsplan ‘Franeker − Westelijke Woongebieden’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 2 juli 2009 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker − Westelijke Woongebieden’ − gewijzigd − vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Franeker − Westelijke woongebieden’ geeft een planologisch-juridische regeling voor het gebied aan de noord en westkant van het centrum van Franeker. Het gebied wordt globaal begrensd door de Hertog van Saxenlaan, de Stadsgracht en de Kromme gracht aan de oostzijde, aan de zuidzijde door de huidige Harlingerweg en enkele woningen ten zuiden van de Harlingerweg (tegenover het gemeentehuis), aan de westzijde deels door de huidige Burgemeester J Dijkstraweg (inclusief het benzinepompstation aan de Burgemeester J Dijkstraweg) en deels door de Sjouke Helfrichstraat, Pim Mulierstraat en aan de noordzijde door de Sexbierumerweg.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft. Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingsprocedure zijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen krijgen in het bestemmingsplan een op maat gemaakt juridisch-planologisch kader.

De door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen betreffen:

  • Op de verbeelding wordt conform de bestaande situatie op het perceel aan de J G Suurhoffstraat 2 de maximale bouwhoogte van 7 meter vervangen door een maximale bouwhoogte van 8 meter.

  • Op de verbeelding zal conform de bestaande situatie op een gedeelte van het perceel aan deJ G Suurhoffstraat 2 naast de bestemming ‘Bedrijf’ een aanduiding worden toegevoegd waarmee het uitoefenen van het keukencentrum op de huidige locatie mogelijk is.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 13 augustus 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het bestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de website www.franekeradeel.nl.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de raad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een ieder tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit tot vaststelling treedt, ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Franeker, 12 augustus 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven