stcrt-2009-12034-001.png Bestemmingsplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008 en exploitatieplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen gewijzigd vastgesteld

De gemeenteraad van Wierden heeft op 2 juni 2009 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008 en het exploitatieplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen gewijzigd vastgesteld.

De gemeente Wierden en de gemeente Rijssen-Holten zijn van plan een gezamenlijk bedrijventerrein aan te leggen tussen de kernen Enter en Rijssen. Dit bedrijventerrein komt direct ten westen van de kern Enter te liggen en wordt begrensd door de Rondweg, Rijksweg A1, de provinciale weg N347 en de Rijssenseweg. Aan de westzijde van de provinciale weg wordt extra wateropvang en waterberging gerealiseerd. Dit kan door het verleggen van de Elsgraven, het verbreden van de bedding en hier langs overstromingsgebieden te maken. Door het vergroten van de opvang van water wordt wateroverlast voorkomen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-exploitatieplan zijn een aantal kleine wijzigingen in de vastgestelde plannen opgenomen. De wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Staat van wijzigingen bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008’ en in de Staat van wijzigingen ‘exploitatieplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen’.

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde exploitatieplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis van Wierden. Genoemde stukken zijn met ingang van 13 augustus 2009 ook in te zien via de Website www.wierden.nl.

Op de dag nadat deze periode is afgelopen, treedt het besluit tot vaststelling van beide plannen in werking.

Beroepschrift indienen

Gedurende de periode dat beide plannen ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019 EA Den Haag). Dat kunnen zij echter alleen doen als zij al eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan of als ze kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dat te doen.

Tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-exploitatieplan kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit, en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Voorlopige voorziening

Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Nadere inlichtingen

Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via Postbus 51 (tel. 0800-8051, internet: www.postbus 51.nl). Informatie vindt u ook op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl. Als u vragen heeft over de plannen, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven