stcrt-2009-12026-001.png Beschikkingen hogere waarden geluidsbelasting nieuwe woonbestemmingen gedeeltelijk goedgekeurde Bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’

Vanaf 11 augustus 2009 liggen gedurende zes weken voor iedereen ter inzage de beschikkingen voor hogere waarden van de geluidsbelasting voor nieuwe woonbestemmingen in het gedeeltelijk goedgekeurde Bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’.

Akoestisch onderzoek heeft het volgende uitgewezen:

Voor de nieuwe woningbouw aan de Nieuwstraat 12, Broekstraat 28, 44, 48 en ong. (55) op het hoekperceel Eerselsedijk 19/Van Beverwijkstraat blijkt dat bronmaatregelen niet mogelijk zijn, omdat er reeds geasfalteerde wegen liggen. Maatregelen in de overdrachtsfase zijn niet acceptabel, omdat de woningen op de Nieuwstraat, Broekstraat en Van Beverwijkstraat ontsluiten. Hier is het vaststellen van hogere waarden derhalve wenselijk en noodzakelijk voor woningbouw.

Volledigheidshalve wordt erop gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek plan een hogere geluidsbelasting op de gevel wordt toegestaan. De beschikkingen waarin de hogere waarden worden vastgesteld gaan nader in op de reden en procedures e.d.

De beschikkingen, liggen ter inzage op de afdeling Leefomgeving en Wonen in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551301). De besluiten zijn vanaf 11 augustus 2009 ook digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl onder de kop ‘Bestemmingsplannen’.

Vanaf 11 augustus 2009 kan iedereen gedurende zes weken beroep tegen de beschikkingen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan gedurende genoemde termijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, door de indieners van beroepschriften, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend tegen de beschikkingen.

Bergeijk, 10 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

de secretaris,

M. Jacobs, loco.

De burgemeester,

P. Bax, loco.

Naar boven