stcrt-2009-12019-001.png Gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 21 juli 2009, onder nummer 1480278 aan het raadsbesluit van 24 november 2008, tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’, gedeeltelijk goedkeuring hebben verleend.

Goedkeuring is onthouden aan de woonbestemming alsmede de wijzigingsbevoegdheid van het perceel Molenakkers 25.

Het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’ voorziet in een herziening van een groot aantal bestemmingsplannen van de kern Bergeijk voor het gebied dat globaal gelegen tussen de Burgemeester Magneestraat, achterkant Broekstraat, achterkant Kleine Broekstraat, Kennedylaan, Standermolen, Stokskesweg Beisterveldenweg, Lijsterbesdreef, Eerselsedijk en achterkant Hof. Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’ is het tweede plan in een reeks van nieuwe plannen voor de kern Bergeijk in het kader van de actualisering, uniformering en digitalisering van bestemmingsplannen van onze gemeente.

Het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan ‘Woongebieden West, Bergeijk’ heeft voor het grootste deel een conserverend karakter waardoor de huidige bestemmingen in de diverse geldende bestemmingsplannen ook weer opgenomen worden in het nieuwe bestemmingsplan, maar dan in een actuele plansystematiek.

Het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan bevat ook een aantal ontwikkelingen. Zo zijn onder meer een aantal woningbouwlocaties voor één of meerdere woningen opgenomen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 Bergeijk, tijdens openingstijden en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551301) en bovendien iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur, voor iedereen ter inzage met ingang van 11 augustus 2009 gedurende een termijn van zes weken.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan zijn vanaf 11 augustus 2009 ook digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl onder de kop ‘Bestemmingsplannen’

Vanaf 11 augustus 2009 kan gedurende zes weken beroep tegen het besluit van Gedeputeerde Staten worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degene die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingebracht alsmede door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te brengen.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan iedereen beroep instellen.

Tevens kan vanaf 11 augustus 2009 gedurende zes weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, door de indiener van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend tegen het besluit van Gedeputeerde Staten.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan worden verkregen.

Bergeijk, 10 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

de secretaris,

M. Jacobs, loco.

De burgemeester,

P. Bax, loco.

Naar boven