stcrt-2009-12009-001.png Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 juni 2009 gewijzigd heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan Elsweide − Over het Lange Water

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 13 augustus 2009 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt in het Stadhuis ter inzage, Koningstraat 38, BWL-loket.

Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Arnhem–Zwolle in het noorden en de Europaweg (autosnelweg A12) in het oosten. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de IJsseloordweg en in het westen door het Lange Water.

Het bestemmingsplan heeft als doel de bestaande situatie te bestemmen. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. De voorgenomen verbreding van de autosnelweg A12 en de woningbouwplannen aan de Cannenburglaan zijn in dit bestemmingsplan niet mogelijk gemaakt.

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

Ten aanzien van de plankaart:

  • de bestemming ‘Verkeer – verblijfsgebied’ die is gelegen tussen de woningen aan de Verwoldelaan 1 t/m 27 en 2 t/m 22 en tussen Verwoldelaan 29 t/m 55 en 24 t/m 44 wijzigen in de bestemming ‘Groen’;

  • de grens van de bestemming ‘Recreatie’ in het zuiden van het plangebied wordt bij de entree van het volkstuincomplex bij de Staverdenstraat vergroot zodat de aanwezig schuur en omliggende gronden binnen de bestemming valt;

  • voor de schuur en de bestuursruimte bij de entree van het volkstuinencomplex aan de Staverdenstraat binnen de bestemming ‘Recreatie’ een bouwvlak opgenomen met een maximumbouwhoogte van 4 meter;

  • de bestemming ‘Recreatie’ in het zuiden van het plangebied wordt aan de zuidwestzijde van het volkstuincomplex gewijzigd in de bestemming ‘Groen’ zodanig dat het aanwezige paardenweitje als ‘Groen’ is bestemd in plaats van als ‘Recreatie’;

  • de maximumbouwhoogte aan de achterzijde van Moersbergenlaan 20 zal worden gewijzigd van 4,50 naar 3 meter.

Ten aanzien van de regels:

  • lid 11.2. komt te luiden als volgt:

11. 2 Bouwregels

  • a. Op deze gronden mogen met in achtneming van de op de plankaart aangegeven maximumbouwhoogte uitsluitend in de bestemming passende bouwwerken, zoals een clubgebouw, worden gebouwd.

  • b. In afwijking van het bepaalde in artikel 20.1 voor het verbod tot het bouwen in de onbebouwbare zone bouwwerken worden opgericht zoals een broeikast met een maximumgoothoogte van 1,30 meter, maximumnokhoogte van 2 meter en een maximumoppervlak van 6,50 m2.

  • ‘lid 11.3 Ontheffing van de bouwregels’ komt te vervallen.

  • in lid 16.2 van de bestemming ‘Wonen’ wordt sub d. punt 2 gewijzigd: tussen ‘hoofdbebouwing, ...’ en ‘... met dien verstande’ wordt de volgende tekst ingevoegd: ', vermeerderd met maximaal 25 centimeter ten behoeve van isolatie/afschot van een bijgebouw,'.

  • aan lid 16.3 Ontheffing van de bouwregels wordt een sub d. toegevoegd, luidende als volgt:

    het bepaalde in lid 16.2 onder a. ten behoeve van vergroting van de maximumbouwhoogte van de gedeelten van de bouwvlakken ten noorden van de Moersbergenlaan met een maximumhoogte van 3 meter tot maximaal 4,5 meter, voorzover gelegen achter de achtergevelrooilijn van de hoofdbebouwing, mits er geen onevenredige aantasting is van het woon- en leefklimaat zoals privacy en lichttoetreding.

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan indien sprake is van spoedeisendheid en indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Arnhem, 12 augustus 2009

Naar boven