stcrt-2009-12007-001.png Ontwerpbestemmingsplan Dorpshart Duivendrecht

In hun vergadering van 4 augustus 2009 hebben Burgemeester en Wethouders het bestemmingsplan ‘Dorpshart Duivendrecht’ in ontwerp vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van maatschappelijke functies (waaronder een brede school en zorg- en welzijnsvoorzieningen) aan de westzijde van de Kloostersingel en van een commercieel centrum, waarin met name detailhandel wordt gerealiseerd, ten oosten daarvan. Ook is er ruimte voor woningbouw gereserveerd in het plangebied.

Globaal wordt het plangebied omsloten door de Rijksstraatweg, Waddenlandweg, Kloostersingel, Astronautenweg en de Telstarweg in het noorden.

Het plangebied is grofweg verdeeld in twee gebieden. Het centrumgebied ligt ten oosten van de Kloostersingel. Hier wordt het nieuwe winkelcentrum met dienstverlening en woningen gerealiseerd. Omdat er onvoldoende duidelijkheid bestaat over de definitieve invulling van het gebied en de fasering is gekozen voor een ‘conserverende’ bestemming met een wijzigingsbevoegdheid. In het andere gebied, ten westen van de Kloostersingel, komen het nieuwe Dorpshuis, de brede school, welzijnsvoorzieningen en woningen. Dit plandeel heeft een globale bestemming.

Het plan heeft de inspraakprocedure doorlopen. De inspraakreacties hebben geen aanleiding gegeven het plan te wijzigen. De inspraakreacties en het gemeentelijk commentaar daarop zijn opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan.

Gelijktijdig met de inspraak heeft een consultatie plaatsgevonden onder de inwoners van Ouder-Amstel over de verkeersontsluiting van het plangebied. Gekozen kon worden uit twee varianten. Bij variant 1 gaat het autoverkeer om het dorpshart en door het Zonnehofgebied. Bij variant 2 gaat het autoverkeer door het dorpshart en langs de Kloostersingel. Van de deelnemers aan de consultatie heeft de overgrote meerderheid gekozen voor variant 2. Deze variant is dan ook opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken van 14 augustus tot en met 25 september 2009 ter inzage in:

  • het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel, Vondelstraat 1 (openingstijden:maandag tot en met vrijdag van 08.30−17.00 uur),

  • de bibliotheek Ouderkerk, Koningin Julianalaan 15 in Ouderkerk aan de Amstel (openingstijden: maandag en woensdag 14.00−20.00 uur, vrijdag 13.00−17.00 uur, zaterdag 11.00−14.00 uur)

  • de bibliotheek Duivendrecht, Dorpsplein 60 in Duivendrecht (openingstijden: maandag 14.00−20.00 uur, woensdag 10.00−17.00 uur, donderdag 14.00−17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 14.00 uur).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn schriftelijke zienswijze op het plan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Ouder Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw E. van den Kerkhoff, telefoon: (020) 496 21 21.

De tekst uit deze advertentie is een samenvatting. Alleen de tekst van het bestemmingsplan is juridisch bindend. Het bestemmingsplan staat ook op de gemeentelijke website.

Naar boven