stcrt-2009-12001-001.png Bestemmingsplan Zuidplas West, exploitatieplan Zuidplas West en plan-MER Zuidplas West ter inzage

Bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel maakt, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij op 2 juli 2009 het bestemmingsplan Zuidplas West gewijzigd heeft vastgesteld.

Aan dit bestemmingsplan liggen ten grondslag het Intergemeentelijk Structuurplan Zuidplas (ISP) en de in 2008 door de raden van beide gemeenten vastgestelde startnotitie. Het bestemmingsplan biedt het juridisch-planologisch kader voor de realisering van de in het ISP en de startnotitie aangegeven wenselijke ontwikkelingen. Ten behoeve van de onderbouwing van het bestemmingsplan is voorts een milieu-effectrapportage (plan-MER Zuidplas West) opgesteld.

Exploitatieplan

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel maakt, ingevolge artikel 6.14 van de Wro, bekend dat zij op 2 juli 2009 het exploitatieplan Zuidplas West gewijzigd heeft vastgesteld.

Procedure bestemmingsplan en exploitatieplan

Met ingang van 14 augustus 2009 liggen het bestemmingsplan Zuidplas West en het exploitatieplan Zuidplas West met bijbehorende stukken, gedurende 6 weken, ter inzage in het raadhuis van Nieuwerkerk aan den IJssel, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast zijn de stukken in deze periode digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel op www.nieuwerkerk-ijssel.nl.

Binnen de 6 weken, waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden, die tevens een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-exploitatieplan, beroep instellen tegen de vaststelling van het exploitatieplan en bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens binnen de genoemde termijn van 6 weken een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling Rechtspraak, waardoor het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Plan-MER Zuidplas West

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwerkerk aan den IJssel maakt ingevolge artikel 7.26e van de Wet Milieubeheer bekend dat de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel het bestemmingsplan Zuidplas West gewijzigd heeft vastgesteld. Hiermee is tevens de plan-MER Zuidplas West vastgesteld. De uitkomsten van de plan-MER, alsmede de behandeling van de tegen het ontwerp plan-MER ingediende zienswijzen en het toetsingsadvies van de commissie MER, zijn meegenomen in het bestemmingsplan. Volledigheidshalve ligt de plan-MER gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan, met ingang van 14 augustus 2009, ter inzage op het Raadhuis aan het Raadhuisplein 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het is niet mogelijk om beroep aan te tekenen tegen de plan-MER. De resultaten zijn meegenomen in het bestemmingsplan Zuidplas West.

Informatie

Meer informatie is verkrijgbaar bij mevrouw B.J. de Jonge en/of mevr. R. de Meza van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel (tel. 0180-330 316 of 0180-330 367).

Naar boven