stcrt-2009-11969-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van Goirle maken op grond van artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend, dat het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 14 juli 2009, kenmerk 1481679/1558371, het door de gemeenteraad bij besluit van 9 december 2008 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gedeeltelijk heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan

Doelstelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ plan is het bieden van een juridisch-planologisch kader voor het buitengebied van de gemeente Goirle. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt de circa 11, vaak oude, bestemmingsplannen die nu voor het buitengebied gelden. Uitgangspunt bij deze actualisering is om conserverend te bestemmen. De begrenzing van het nieuwe plan is afgestemd op de begrenzing van de geldende bestemmingsplannen welke het totale grondgebied van de gemeente betreft met uitzondering van de beide kernen Goirle en Riel.

Waar en wanneer kunt u het goedkeuringsbesluit en het goedgekeurde bestemmingsplan inzien?

Het goedkeuringsbesluit en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van 13 augustus 2009 gedurende zes weken (tot en met 23 september 2009) voor een ieder tijdens kantooruren van 09.00 tot 12.30 uur, in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle ter inzage. Het goedkeuringsbesluit en het goedgekeurde bestemmingsplan staan ook op de website van de gemeente (www.goirle.nl/bestemmingsplannen/goedgekeurd).

Goedkeuring onthouden

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben goedkeuring onthouden aan de volgende onderdelen:

Plankaart:

  • Plankaart 1 (Noordwest), percelen Rielsedijk 30, 32 en 34 te Goirle;

  • Plankaart 2 (Zoneringskaart), gebied ten zuiden van de kern Goirle langs de Poppelsche Ley waar de inundatie-aanduiding ontbreekt.

Voorschriften:

  • Artikel 7, lid 4, onder a (vrijstellingsbevoegdheid voor toestaan gebouwen voor hobbymatig houden van dieren en schuilgelegenheden voor dieren met daarbij behorende paardenbakken);

  • Artikel 8, lid 4, onder a (vrijstellingsbevoegdheid voor toestaan gebouwen voor hobbymatig houden van dieren en schuilgelegenheden voor dieren met daarbij behorende paardenbakken);

  • Artikel 9, lid 3, onder a (vrijstellingsbevoegdheid voor toestaan gebouwen voor hobbymatig houden van dieren en schuilgelegenheden voor dieren met daarbij behorende paardenbakken):

  • Artikel 11.5.6 (wijzigingsbevoegdheid om bestemming Agrarisch Bedrijf te wijzigen in bestemming Recreatie);

  • Artikel 13.4.1 (vrijstellingsbevoegdheid om andere categorie of soort bedrijf toe te staan binnen bestemming Bedrijf).

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende de genoemde termijn van tervisielegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • hen die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest

Gelijktijdig met het stellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit tot goedkeuring niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Goirle, 12 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de wnd. secretaris,

J.M. Tromp.

De burgemeester,

M.G. Rijsdorp.

Naar boven