stcrt-2009-11956-001.png Vaststelling Bestemmingsplan ‘Musselkanaal Centrum 1e fase’

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend dat met ingang van 13 augustus 2009 gedurende zes weken het door de raad bij besluit van 22 juni 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Musselkanaal Centrum 1e fase’ ter inzage ligt. Het bestemmingsplan kan worden ingezien bij de publiekbalie in het gemeentehuis, Raadshuisplein 1 in Stadskanaal. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.stadskanaal.nl, onder politiek & organisatie, plannen en projecten.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Het plan omvat de percelen van de bibliotheek en de Kameleon aan de Willem Diemerstraat en de directe omgeving in Musselkanaal.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze aanpassingen zijn aangebracht naar aanleiding van de ingediende zienswijzen.

De wijzigingen betreffen:

  • het geheel aangeven van de verbinding tussen de Willem Diemerstraat en de Dirk de Ruiterstraat met de bestemming V-VB Verkeer- en Verblijfsgebied op de plankaart;

  • een toevoeging aan artikel 6 van de regels, waardoor de toegestane oppervlakte aan verkoopvloeroppervlak voor detailhandel wordt beperkt tot maximaal 1.900 m2.

Aan de toelichting zijn aanvullende rapportages toegevoegd die betrekking hebben op verkeer en luchtkwaliteit.

Beroep instellen

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Musselkanaal Centrum 1e fase’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • de belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan;

  • de belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden;

  • de belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen.

In werking

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan, gedurende de beroepstermijn, bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State ook een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven