stcrt-2009-11877-001.png Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Vriescheloo (Pastorielaan 6)

Burgemeester en wethouders van Bellingwedde maken bekend dat voor een ieder met ingang van 4 augustus 2009 gedurende een periode van zes weken het ontwerp van het ‘Bestemmingsplan Buitengebied Vriescheloo (Pastorielaan 6)’ ter inzage ligt in het gemeentehuis aan de Hoofdweg 2 te Wedde en op www.bellingwedde.nl onder ‘Bestemmingsplannen’ en dan ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Mocht het digitale ontwerpbestemmingsplan onverhoopt niet overeenkomen met het papieren ontwerpbestemmingsplan, dan zal de papieren versie als de juiste worden beschouwd.

Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Wanneer u het ontwerpbestemmingsplan gedurende de terinzagelegging buiten de openingstijden wilt inzien, dient u telefonisch contact met ons op te nemen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Pastorielaan 6 te Vriescheloo, kadastraal bekend als gemeente Bellingwolde, sectie N, nummer 295. Met het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden voor de realisatie van een toren bij de bestaande woning.

Het voorontwerpbestemmingsplan voorzag in de realisatie van een zwembad, vijver en toren op en naast het perceel aan de Pastorielaan 6. Het voorontwerpplan heeft ter inzage gelegen van 12 februari tot en met 25 maart 2009. Gedurende deze termijn werd een ieder in de mogelijkheid gesteld om een inspraakreactie in te dienen. Er zijn een vijftal inspraakreacties bij het college binnengekomen. In het kader van het vooroverleg is het plan tevens verzonden naar de overlegpartners. Van diverse instanties is een reactie binnengekomen. Alle reacties zijn verwerkt in een inspraaknota, welke als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen.

Naar aanleiding van de reacties heeft de initiatiefnemer zijn plannen met betrekking tot de realisatie van een zwembad en vijver ingetrokken. Voor wat betreft de realisatie van de toren hebben de inspraakreacties niet geleid tot een gewijzigd inzicht.

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad van Bellingwedde, Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u contact op te nemen met het bureau ruimtelijke ordening en volkshuisvesting van de afdeling Ruimtelijke Zaken (tel. 0597-537100).

Naar boven