stcrt-2009-11874-001.png Bestemmingsplan ‘Aansluiting N48, Zuidwolde’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Aansluiting N48, Zuidwolde’ op 25 juni 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het bestemmingsplan is opgesteld met het doel een nieuwe verkeersaansluiting van het dorp Zuidwolde op de autoweg N48 planologisch mogelijk te maken. De nieuwe aansluiting is gesitueerd bij de huidige ongelijkvloerse kruising van de N48 met de Oosterweg. Ook voorziet het bestemmingsplan in realisatie van verkeersverbindingen tussen de nieuwe aansluiting en de Steenbergerweg respectievelijk de Nijverheidsweg.

Het bestemmingsplan ‘Aansluiting N48, Zuidwolde’ is op een aantal punten gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Dit betreft onder meer de zekerheidstelling voor uitvoering van het compensatieplan, de landschappelijke inpassing van de noordelijke verbindingsweg en de ongelijkvloerse aansluiting, de archeologische dubbelbestemming en de in het plan opgenomen dwarsprofielen van wegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Aansluiting N48, Zuidwolde’ ligt samen met het raadsbesluit tot vaststelling vanaf 7 augustus 2009 zes weken voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. De stukken zijn ook in te zien op de website van de gemeente www.dewolden.nl onder de rubriek ‘Actueel’ bij ‘Plannen en projecten’.

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Aansluiting N48, Zuidwolde’ kan gedurende de periode van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Zuidwolde, 5 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven