stcrt-2009-11868-001.png Aanwijzing gronden WVG i.h.k.v. ontwikkeling KNSF-terrein (artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat zij bij besluit van per 4 augustus 2009 diverse percelen die gelegen zijn aan weerszijden van de Muidertrekvaart in Muiden Noordwest en in Muiden Zuidwest, ten behoeve van de ontwikkeling van het KNSF-terrein voorlopig hebben aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De voorlopige aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemming zoals opgenomen in het raadsvoorstel. De percelen zijn nader aangegeven op het bij ons besluit behorend kadastraal overzicht en de lijst van aangewezen percelen. Het besluit per 4 augustus 2009 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 5 augustus 2009, te weten op 6 augustus 2009, en geldt voor een termijn van drie maanden.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot voorlopige aanwijzing van diverse percelen als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Muiden te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden, Postbus 3, 1398 ZG te Muiden.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot voorlopige aanwijzing, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Zienswijzen

Ter voorbereiding van het besluit van de raad (welke de voorlopige aanwijzing bevestigd) worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om vanaf 6 augustus 2009 tot en met 19 september 2009 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen naar voren te brengen.

Schriftelijk kunt u zienswijzen indienen bij de raad van de gemeente Muiden, Postbus 3, 1398 ZG te Muiden. Wilt u van de mogelijkheid gebruik maken om zienswijzen mondeling naar voren te brengen dan dient u zich uiterlijk op 19 september 2009 bij de heer A. van de Haar of bij de heer B. van der Waal te melden, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0294-210 210.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en het kadastraal overzicht) liggen vanaf 6 augustus 2009 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis. Adres: Het Anker 2 te Muiden. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 12:30 uur en woensdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur. ‘s Avonds is inzage mogelijk na telefonische afspraak met de heer A. van de Haar of met de heer B. van der Waal (via telefoonnummer 0294-210 210).

Naar boven