stcrt-2009-11863-001.png Ontwerpbestemmingsplan De Wijert

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Wijert met ingang van 20 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

  • Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn op deze adressen verkrijgbaar tegen betaling van € 15,– per stuk.

  • U kunt het ontwerpplan ook inzien en downloaden op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de wijken De Wijert-noord en De Wijert-zuid. Het plan komt in de plaats van een aantal bestaande bestemmingsplannen die verouderd zijn; enkele dateren nog uit de tijd dat de eerste woningen werden gebouwd.

Het ontwerpbestemmingsplan De Wijert is grotendeels te omschrijven als een beheerplan. Een plan waarin de bestaande situatie wordt vastgelegd met enige flexibiliteit voor toekomstige bouw- en verbouwplannen van de bewoners, ondernemers en instellingen in dit gebied. Onder de ‘bestaande situatie’ vallen ook de objecten die in de afgelopen jaren zijn gerealiseerd door middel van de zogenaamde artikel 19-procedures. Daarnaast spelen in dit gebied 7 ontwikkelingen die zover zijn uitgekristalliseerd dat ze al konden worden meegenomen in dit bestemmingsplan. Dit betreft enkele herstructureringsprojecten, de vergroting van een schoolgebouw aan de Multatulistraat en de ontwikkelingslocatie De Meester (Hotelschoollocatie).

Het ontwerp wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraak ter inzage heeft gelegen van 30 oktober tot en met 26 november 2008. Naar aanleiding van inspraakreacties is tekstueel het een en ander aangepast en er is een luchtkwaliteitsonderzoek opgesteld en toegevoegd aan het bestemmingsplan. Tevens is naar aanleiding van inspraak de uitbreiding van een aantal woningen aan de voorzijde mogelijk gemaakt in de Wijert-zuid. Naar aanleiding van het overleg met instanties is een dubbelbestemming ‘waterstaat-waterkering’ opgenomen. Ook is de externe veiligheidsparagraaf aangepast; het bouwvlak van de locatie Van Eedenstraat is verkleind zodat een zone van 30 meter vanaf de A28 vrij blijft (zgn. plasbrand-aandachtsgebied).

Vanaf 20 augustus tot en met 1 oktober 2009 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, p/a dienst RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken van de dienst RO/EZ, tel. (050) 367 83 39.

Groningen, 19 augustus 2009

Naar boven