stcrt-2009-11835-001.png Bestemmingsplan de Horizon Monumentstraat gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 18 juni 2009 het bestemmingsplan de Horizon Monumentstraat heeft vastgesteld. Het plangebied wordt aan de noordkant begrensd door de Monumentstraat, aan de westkant door het braakliggend perceel waar het Carmel College was gehuisvest. Aan de zuidkant vormt de parkeerplaats naast het gemeentehuis de grens en aan de oostkant loopt de grens langs de toegangsweg naar deze parkeerplaats. Het plan voorziet in de nieuwbouw van een speciale basisschool en bijbehorende spellokaal, evenals een onderwijsexpertisecentrum.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Dit betreffen de volgende wijzigingen:

  • 1. Op de plankaart is de bouwaanduiding overkapping opgenomen voor een luifel aan de noordoostzijde van en aansluitend aan het bouwvlak;

  • 2. Bij artikel 3 van de planregels is een passage toegevoegd dat ter plaatse van de bouwaanduiding overkapping een luifel mag worden gebouwd.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 6 augustus 2009 gedurende 6 weken ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolseweg 16 in Raalte. Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit zijn tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Raalte onder Actueel/Bekendmakingen/Ruimtelijke ordening.

Gedurende voornoemde termijn kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven